Subscribe Twitter

19 september 2011

De vier meest voorkomende redenen voor donkere plekken onder je oksels.


Zwarte plekken onder je oksels, superzonde vind ik dat. Je probeert er verzorgt uit te zien door ze regelmatig te scheren en nog zie je, waar de haren gezeten hebben. Maar hoe komen die plekken daar nou eigenlijk? En wat kunnen we ertegen doen? Ik zocht het voor jullie uit.

 1. De meestvoorkomende reden is toch wel: Scheren.

  Als je je okselharen scheert, snijd je de haren af aan, of net onder, de oppervlakte van je huid. Bij de meeste mensen is hun okselhaar net iets donkerder dan hun huid, wat ervoor zorgt dat de haartjes, die dus net aan het huidoppervlak zitten, doorschijnen.

  Om dit te voorkomen kun je, in plaats van je haren te scheren, proberen je haren te waxen of epileren. Het is wel een stuk pijnlijker, maar de haartjes blijven langer weg en zullen ook niet aan de oppervlakte van de huid zichtbaar zijn omdat ze dieper verwijderd worden.


 2. Een andere oorzaak is het ophopen van dode huidcellen.
  Verschillende dermatologen zeggen dat er zwarte puntjes op je huid kunnen ontstaan door het ophopen van dode huidcellen in minuscule "heuvels en dalen" op je huid.

  Om dit te voorkomen kun je je huid voorzichtig scrubben met een milde scrub.


 3. Voor sommige mensen ligt het probleem bij het product dat ze gebruiken.
  Dus de deodorant of antitranspirant. Sommige ingrediënten kunnen verkleuringen van de huid veroorzaken, zoals de parfum die gebruikt wordt om een lekker geurtje aan je deo te geven.

  De oplossing voor dit probleem is dan ook simpel. De donkere plekken zullen naar alle waarschijnlijkheid niet verdwijnen, maar door het gebruiken van een andere deodorant kunnen ze wel verminderen.


 4. In sommige gevallen komen de donkere plekken van een aandoening genaamd: acanthosis nigricans.
  Dit zorgt voor verdikkingen in de huid, achterin de nek, de oksels en in de lies. Die vaak een wat donkerdere, bruinige kleur hebben. Er zijn verschillende redenen voor het hebben van deze aandoening, zo kan het komen door overtollige insuline productie, aandoeningen aan de klieren en door overgewicht.

  Mocht je vermoeden dat je deze aandoening onder de leden hebt, kun je het best even naar de dokter gaan. Mocht dat inderdaad het geval zijn, kan deze een zalfje voorschrijven die de plekken wat lichter van kleur maakt.

Vonden jullie dit artikel informatief? Of een beetje useless?
Let me know!

Xx-Bella

3 reacties:

wedding dresses zei

Thanks for sharing this with all of us. Every girl has her most beautiful moment in the life just when you wear your own wedding dresses in your wedding.You can visit our wedding dress shop.Cheap wedding dresses have good quality. You can find ball gown wedding dresses,mother of the bride dresses,mermaid wedding dresses,flower girl dresses,strapless wedding dresses,a line wedding dresses,plus size wedding dresses,column wedding dresses,beach wedding dresses,empire wedding dresses,tea length wedding dresses,bridesmaid dresses,cocktail dresses,evening dresses,prom dresses your dream. Get your wedding dress in our bridal shop. Finally,I hope you have a happy wedding.

Anoniem zei

informatief!:)

Anoniem zei

Do you individuals have a facebook fan web page?
I looked for one on twitter but could not uncover one,
I would love to turn out to be a fan!

My site; having trouble getting pregnant

Een reactie posten

 
Web Analytics