Subscribe Twitter

20 april 2011

Summer is comming!Buitengym, vervolgens zo snel mogelijk naar huis komen om daar lekker een glaasje sinaasappelsap te drinken, je bikini aantrekken, in het zwembad duiken om daarna lekker opdrogen in het zonnetje. Heerlijk toch? Voor mij genoeg tekenen om te weten dat het zomer begint te worden. De komende dagen zal ik dan ook een aantal artikeltjes schrijven met betrekking tot de zomer en het mooie weer dat hierbij hoort! :D

Vandaag begin ik met eten.
Zoals jullie misschien wel weten, eet en drink ik in de zomer heel anders dan in de winter. Zo vind ik warme melk en pasta's heerlijk in de winter. In de zomer houd ik meer van:

Salade's:Salade's zijn heerlijk fris. Vooral 's avonds na een hele dag zon, heb je niet meer zo'n zin in een warme maaltijd. Dan is een salade een hele goede oplossing. In de supermarkt zijn hele lekkere kant en klaar maaltijdsalades te koop. Dan weet je gelijk ook zeker dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.
Natuurlijk kun je ook heel gemakkelijk zelf een salade maken. Bijvoorbeeld met worteltjes, paprika, garnalen en sla natuurlijk.

Vruchtensap:


Ik heb geen flauw idee waarom, maar als het warm is, heb ik altijd enorme behoefte aan vruchtensappen.
Met al die warmte verbrand je erg veel vocht. Het is daarom belangrijk om veel te drinken. Vruchtensappen zijn net wat "steviger" dan water en ze bevatten ook nog eens wat vitaminen die je weestand een lekkere boost kunnen geven. Toch zitten er vaak veel onnodige suikers in vruchtensappen uit een pak. Maar gelukkig kun je ze ook heel gemakkelijk zelf maken door je favoriete fruitsoorten bij elkaar in de blender te gooien.

Fruit:

Fruit is gezond, er zitten vezels in, er zit vocht in, er zitten vitaminen in en het vult goed. Do I need to say more? Zoals ik net al zei, kun je vruchtensappen maken, maar een lekkere fruitsalade als lunch is ook heerlijk fris.

(Zalm)wraps:
Iets waar ik in de zomer ook enorm van kan genieten zijn (zalm)wraps. Vooral vers zijn ze echt heerlijk. De grotere visboeren verkopen ze meestal wel, maar je kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een wrap, wat zalm, een beetje sla en wat kruidenkaas. Zoek maar eens op internet, dan kom je genoeg recepten tegen.

Water:

Water, water en nog eens water. Je verliest enorm veel vocht op een dag, al helemaal als het zo warm en zonnig is. Drink daarom echt een heleboel om dit tekort aan te vullen. Ik neem dan ook eigenlijk altijd wel een flesje water mee.Waar ik ook naartoe ga, het flesje zit in mijn tas. Na een dag met veel inspanningen heb ik soms behoefte aan iets stevigers, dan grijp ik naar vruchtensap of koude melk. Ben je bang dat je te weinig vocht binnenkrijgt? Vul dan 's avonds flesjes met water die samen genoeg zijn voor 2 liter. Zorg er voor dat ze aan het eind van de volgende dag opzijn. Zo weet je precies hoeveel vocht je al binnen hebt gehad.

Fijne zomer allemaal!

Xx-Bella

1 reacties:

femketje zei

love het lekkere warme weer :D krijg er een hoop energie van!

Een reactie posten

 
Web Analytics