Subscribe Twitter

3 maart 2011

Mysterin: Drie redenen om mooi te zijn (2/3) genieten en groeien.Vandaag deel 2 in de "miniserie" over verschillende redenen om mooi te zijn. Deel 1 kun je hier lezen.
Vorige week bespraken we de reden: sociale gunst, vandaag gaan we het hebben over genieten en groeien van je schoonheid.

Voordelen:

Mooi zijn om de persoonlijke ervaringen die het met zich meebrengt is wellicht een niet heel bekende reden om mooi te zijn, toch is het een goede reden om te bespreken, omdat ze zo'n positief effect kunnen hebben op je leven.

Mysterin zegt over het lichaam:
 Een fit en harmonieus lichaam is zonder twijfel een groter plezier om in rond te lopen en al je dagelijkse taken mee te vervullen dan een verwaarloosd lichaam, ongeacht wat anderen er van denken. Vergelijkbaar met hoe naar je werk rijden in een auto die helemaal op punt staat zoveel leuker en gemakkelijker is dan rijden in een wagen die hapert en sputtert.
En niets in minder waar, als jij in een goed verzorgd en gezond lichaam zit voel je je ook gelijk een stuk gezonder, sterker en frisser. Dit zorgt er dan weer voor dat je beter kunt "dealen" met bepaalde situaties.
Door aandacht te besteden aan de gezondheid en harmonieën van je lichaam, leer je daarbij ook nog eens heel wat nuttige dingen over je eigen lichaam, die je niet zo gemakkelijk kunt leren door je lichaam te verwaarlozen.

Ook zegt mysterin dat een harmonieus innerlijk zorgt voor een betere levenservaring.

Heel wat mensen zullen positiever reageren op een mooie en harmonische ziel dan op een verwrongen ziel.
Dit is helemaal waar, maar deze reden zit toch wel heel erg dicht tegen de reden van de sociale gunst aan. Toch is er een duidelijk verschil tussen deze twee:

Typerende kenmerken:

Waar de sociale gunst meer mooi is voor anderen, is degenen die mooi zijn om ervan te genieten en ervan te kunnen groeien mooi voor zichzelf. Voor deze mensen voelt het gewoon goed om mooi te zijn in lichaam en geest. Daar komt nog bij dat je zo heel wat over je eigen kunnen- en lichaam leert.

Schoonheid laat je kennis maken met de vele mogelijkheden die in je ziel verborgen liggen en hoe dieper je graaft in je eigen potentieel hoe krachtiger je mooi kan zijn en hoe krachtiger de positieve gevoelens daarbij worden.
Doe je dit goed dan leer je door eigen ervaring de echte essentie en waarde van verschillende soorten vrouwelijke schoonheid en kan je zonder hulp uit de maatschappij om je heen mooi zijn op al de manieren die je zelf kiest. Je bent ook in staat om van je schoonheid te genieten zelfs wanneer niemand anders er iets om geeft. Je bent, tenminste wat betreft schoonheid, een vrije vrouw in de meest volledige zin van het woord.

En is dat niet uiteindelijk het ideaal van iedere vrouw? En de droom van iedere man? Een vrouw die zelfverzekerd en tevreden is, een vrouw die kan genieten van zichzelf?

Nadelen:

Jammer genoeg zit er wel een valkuil in deze manier van mooi zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je zo opgaat in je eigen belangen van waar jij je goed bij voelt, dat je vergeet dat dit in sommige situaties "not done" kan zijn. Misschien voel jij je wel helemaal geweldig in een minirok, maar om deze dan te gaan dragen in een zwaar islamitisch land......

Conclusie:

Zorg voor je lichaam en geest en wees blij met jezelf. Doe dingen waar jij je goed bij voelt en waar jij van kunt genieten. Houd hierbij echter nog wel rekening met anderen en wordt hierin ook niet egocentrisch. Heb zowel respect voor jezelf als voor je medemens en je zult een prachtige, geliefde vrouw worden.


Wil je het hele artikel lezen? Kijk dan op de site van mysterin.

Xx-Bella

1 reacties:

Anoniem zei

Did you heard what Rob Matts said about that?

generic nolvadex

Een reactie posten

 
Web Analytics