Subscribe Twitter

28 februari 2011

Mysterin: drie redenen om mooi te zijn (1/3) De sociale gunst.Veel te weinig tijd en energie om alles te doen wat je zou willen doen, dat kent iedereen wel. Dus moeten we prioriteiten stellen en keuzes maken. Maak je de keuze om een mooie vrouw te zijn, dan moet je wellicht iets anders in je leven minder tijd geven. Schoonheid vraagt namelijk, net als veel andere dingen, tijd en energie om te realiseren en te behouden. Om al die tijd en energie in schoonheid te willen stoppen zou je hier eigenlijk een goede reden voor moeten hebben, maar wat is een goede reden?

De komende weken worden er daarom drie verschillende redenen besproken om mooi te zijn, wat voor jou de beste reden is, hangt helemaal af van waar jij heen wilt met je leven en wat je wilt bereiken. Deze keuze maak je bewust en geïnformeerd.

Vandaag bespreken we de belangrijkste en meest bekende reden om naar schoonheid te streven: De Sociale Gunst. In de loop van deze week bespreken we Genieten en Groeien en als laatste, volgende week, Red de Wereld.

De Sociale Gunst:

Voordelen,

De meest bekende en wellicht ook gewaardeerde reden om mooi te zijn is zonder twijfel de sociaal gunstige positie die er vaak het resultaat van is. Veel mannen vinden je aantrekkelijk en zullen een grotere inspanning willen leveren om aandacht van je te winnen. Veel vrouwen die zich minder mooi voelen zijn onzekerder in je aanwezigheid waardoor ook hier je sociale status veel hoger wordt. Tenslotte zijn mensen over het algemeen sneller bereid, om je vriendelijk en respectvol te behandelen, maar ook om meer van je fouten door de vingers te zien met als enige uitzondering de mensen die jaloers of van nature onbeschoft zijn.

Ongeacht of dit rechtvaardig is of niet, het is een effect dat gemakkelijk en regelmatig geobserveerd kan worden. Een mooiere en zelfverzekerde vrouw heeft het over het algemeen dan ook makkelijker om zich een goeie, sociale positie te veroveren in onze maatschappij, met alle voordelen van dien, zeker als ze in combinatie met haar schoonheid ook nog eens een gezonde dosis lef en een gezond verstand bezit.

Kenmerken,

Mooi zijn voor de sociale gunst heeft als kenmerk dat vooral het zichtbare lichaam belangrijk is en dat je als vrouw veel rekening moet houden met de behoeften en verlangens van de mensen om je heen. Je past dus je lichamelijke schoonheid aan, aan de behoeften en verlangens van de mensen waarvan jij een sociale gunst verlangt. Hoe beter je dit kunt, hoe groter de sociale gunst zal zijn.

Als je dit echt goed en op grote schaal kunt, belichaam je na een tijdje het schoonheidsideaal van deze tijd en de maatschappij waarin je leeft, waardoor je, voor het merendeel van de vrouwen in diezelfde samenleving, een voorbeeld bent en voor vele mannen een wilde fantasie. Net zoals veel topmodellen, actrices en zangeressen of andere stijliconen.

Nadelen,

De reden om mooi te zijn heeft ook typische nadelen. Zo kan kan een verkeerde inschatting van de verwachtingen en verlangens van de mensen om je heen er al snel voor zorgen dat je de sociale gunst weer kwijtraakt. Mensen hebben hoge en specifieke verwachtingen van je, dus als je onder de mensen komt, moet je je constant bewust zijn van je handelingen. Wanneer er zich, om wat voor reden dan ook, zichtbare problemen met je lichaam voordoen, dan is er opnieuw de kans dat je je gunsten verliest.

Zelfs als er niets gebeurt, bestaat er de kans dat de druk die je constant op je voelt, teveel wordt en dat er alsnog psychische of lichamelijke klachten optreden. Ten slotte is mooi zijn voor de sociale gunst helemaal geen garantie voor een innerlijk gelukkig leven. de sociale gunst is all about the show. Als je ook gelukkig wilt zijn als je even alleen bent, dan moet je ook daar tijd en aandacht aan besteden. Sommige mensen vergeten dit en komen uiteindelijk bedrogen uit.

Conclusie,

De voordelen van deze manier van schoonheid nastreven zijn zeker niet min omdat ze zo weelderig, tastbaar en bovendien snel te realiseren zijn. Wil je als vrouw een comfortabel, veilig en zelfs luxueus leven, dan kan deze manier van mooi zijn, je zonder twijfel vooruit helpen. Toch is deze vorm van mooi zijn niet helemaal ideaal, er zitten wel degelijk risico's aan. Sommige mensen eindigen ermee aan de top, anderen in de goot.Ik zit zelf op een school waar er denk ik een heleboel meisjes mooi zijn om deze reden, ook ikzelf vind het belangrijk om er goed uit te zien omdat het sommige dingen gewoon makkelijker maakt. Wil je een belangrijk punt duidelijk maken, dan gaat dat toch gemakkelijker als je er een beetje leuk uitziet dan als je er sloom en onverzorgt uitziet. Mensen willen je gewoon eerder geloven.

hebben jullie er wel eens over nagedacht of en vooral waarom jullie mooi willen zijn?

Xx-Bella

Voor meer informatie zie: http://www.mysterin.be/ndl/index.php

0 reacties:

Een reactie posten

 
Web Analytics