Subscribe Twitter

8 januari 2011

Help! Mijn adem stinkt!Een stinkende adem is misschien wel de grootste afknapper van allemaal, zowel bij jongens als bij meisjes.
Het is daarom erg vervelend als je last hebt van een stinkende adem. Vandaag geef ik enkele tips over hoe je een stinkende adem kunt voorkomen.

Ten eerste is het natuurlijk van groot belang dat je je tanden twee tot driemaal per dag, twee minuten lang met een frisse tandpasta goed poetst.

Er zijn een heleboel verschillende tandpasta's te koop, kies er eentje met een frisse pepermunt smaak.

Nadat je je tanden hebt gepoetst, is er nog iets wat je moet poetsen. Namelijk: je tong. Veel mensen weten dit niet, maar op je tong zitten misschien nog wel de meeste bacteriën van je hele mond! Dit kun je gewoon doen door met je tandenborstel en wat water over je tong heen te gaan, zorg ervoor dat je echt je hele tong hebt gehad, dus ook wat verder achterin je mond.

Nu kun je je tanden flossen met een flosdraadje. Met een tandenborstel kom je namelijk niet altijd goed tussen je tanden en met een flosdraadje neem je dan ook het vuil tussen je tanden mee.

Spoel je mond even met water zodat alle losse velletjes uit je mond zijn.

Als laatste kun je je mond nog spoelen met een speciale spoeling voor je mond. Listerine heeft veel verschillende spoelingen van zeer sterk tot mild. Hierna weet je zeker dat je alle hoekjes en gaatjes van je mond hebt gereinigd.Een andere reden van slechte adem is uitdroging. Als je niet genoeg drinkt dan ga je uit je mond ruiken.
Zorg er dus altijd voor dat je aan je 1.5 liter water per dag komt. Drink een glaasje water bij het ontbijt, een paar slokken voordat je op de fiets stapt, een paar slokken als je op school aankomt. Wat ook handig is, is als je altijd een flesje water op je tafel hebt staan onder de les. Zo drink je al snel meer dan als je alleen maar in de pauzes wat drinkt.

Mocht je bang zijn voor een slechte adem als je een belangrijk gesprek hebt kun je altijd nog vantevoren even een kauwgompje nemen. Vergeet deze niet uit te doen als je het gesprek hebt! Het is niet netjes om een belangrijk gesprek te voeren met kauwgom in je mond.

Als je klachten na al deze tips nog steeds aanhouden, dan raad ik aan om toch even een afspraak te maken met je tandarts.

Xx-Bella

1 reacties:

Silva zei

Bedankt voor de tips! Alleen vind ik mijn tong poetsen niet fijn ;)

Een reactie posten

 
Web Analytics