Subscribe Twitter

10 december 2010

Winteraanpassingen Deel.2: Lichaamsverzorging

In deel 1 bespraken we al hoe je je voedsel kunt aanpassen om je lichaam te helpen de winter door te komen. Vandaag laat ik de producten zien die ik gebruik om mijn lichaam te verzorgen in de winter.

Toen het weer wat kouder begon te worden merkte ik dit al heel erg snel aan mijn lichaam. Ik kreeg ruwe en trekkerige plekjes op mijn huid, zelfs enkele eczeem plekjes in mijn taille. Ook mijn handen en nagelriemen werden droog. Mijn haar was snel vet, enorm pluizig, mijn hoofdhuid was enorm gevoelig en ik kreeg opeens last van roos. Niet echt dingen om blij van te worden. Het werd dus tijd om mijn routine aan te passen aan de winter.


Ten eerste verving ik mijn douchegel voor een romigere en intensievere variant. Let erop dat het product dat je kiest PH-neutraal is. Dit betekend dat er geen hardnekkige zeepmiddelen in verwerkt zitten, die zorgen er namelijk voor dat het natuurlijke laagje dat je huid beschermt afgebroken wordt. Met droge en ruwe plekjes tot gevolg. Dove heeft vaak lekker romige douchecrèmes. Mocht je om een of andere reden liever geen dove gebruiken dan kun je ook de douchegeld van FA gebruiken. Ook deze zijn PH-neutraal.


Om na het douchen mijn lichaam lekker te voeden smeer ik het in met een voedende en heerlijk geurende body butter van the bodyshop. Of met avocado olie van Nivea de review hierover kun je hier vinden. Dit om droge plekjes te vermijden.

Voor mijn statische haar had ik een zeer voedende en verzorgende shampoo nodig, maar omdat ik ook erg last had van mijn hoofdhuid en zelfs last van roos wilde ik ook een shampoo die dit zou verhelpen. Daarom kocht ik de Elvive total repair anti roos shampoo.

De geur van deze shampoo is heerlijk tropisch en de substantie is heel erg cremey. Na de eerste keer deze shampoo te hebben gebruikt voelde mijn haar en mijn hoofdhuid al een stuk rustiger aan. Wel zag ik nog roos. Maar na een aantal dagen waren deze "roosjes" opeens ook verdwenen. Ik blijf hem voorlopig dus nog even gebruiken want hij werkt errug goed.

Natuurlijk is het ook van belang dat je een voedende conditioner gebruikt na het haren wassen. Dit heeft je haar wel nodig na vrieskou buiten en uitdrogende verwarming binnen. Ik borstel mijn haar altijd in de douche heel erg voorzichtig als er conditioner in mijn haar zit. Zo kan ik heel erg veel knopen uit mijn haren halen zonder ze te beschadigen. Verder probeer ik het borstelen daarna tot een minimum te beperken.


Om winterhanden te voorkomen. ( droge handen met nare kloven.) gebruik ik ook een goed voedende handcrème. Deze smeer ik op na het handenwassen en voordat ik naar buiten ga. Het vet beschermt mijn handen dan tegen de vrieskou. Natuurlijk draag ik er ook altijd handschoenen overheen. Mijn favoriete handcrème op dit moment is van Nivea. Hij smeert lekker uit, is lekker vet en trekt toch snel in. Ook voedt hij mijn handen goed.
Als ik mijn handen invet besteed ik altijd ook wat extra aandacht aan mijn nagelriemen, hier masseer ik de crème altijd zeer zorgvuldig in.

Als laatste wil ik nog mijn alltime favoriete wondermiddeltje showen. Hij is absoluut niet voor dagelijks gebruik. Maar als ik echt last heb van kloven of eczeem werkt hij wonderbaarlijk goed. Je kunt er zelfs zere lippen mee verhelpen. Het middeltje waar ik het over heb is Calandulan Emulsie van VSM.
Deze verzacht jeuk, maakt schrale plekken weer zacht, herstelt kleine wondjes, verkoelt brandende plekjes en nog veel meer. Deze emulsie is voor mij echt onmisbaar ik welk seizoen doen ook.
Ik had vanmorgen nog enorm zere lippen, ik deed er een klein beetje calendulan emulsie op en ze zijn nu weer heerlijk zacht!

Hebben jullie ook (winter) wondermiddeltjes en must-have's? Laat het me weten in de comments!

In een volgend deel behandel ik hoe je je make-up kunt aanpassen aan de winterse kou.

Xx-Bella

1 reacties:

Tamarah zei

Leuk artikel! :) mijn winter wodermiddeltje is mijn shea handcreme en lippenbalsem! Must. Have. Lipbalm. haha

Een reactie posten

 
Web Analytics