Subscribe Twitter

24 december 2010

Bijna KerstmisMorgen is het kerstmis. Veel gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Maar ik vind kerstmis ook altijd een mooie tijd om aan goede doelen te denken. Bijvoorbeeld aan Brooke Hospital for Animals. Brooke helpt Werkpaarden en ezels van straatarme mensen in landen als Egypte, India en Pakistan en geeft voorlichting over dierenwelzijn aan diereneigenaren in deze landen.

Toen ik een klein meisje was, kwam ik eens op een beurs in een standje van Brooke terecht. Ik was gelijk geïnteresseerd in dit goede doel en besloot mijn eerstvolgende spreekbeurt over Brooke te houden. Dit heb ik dan ook gedaan en sindsdien ben ik het altijd een geweldig doel blijven vinden.

Het begon allemaal in 1930 toen Mrs. Dorothy Brooke, Caïro bezocht. Daar zag ze tientallen cavaleriepaarden die gewoon als lastdieren werden gebruikt. Veel verzorging kregen ze ook niet. Mrs. Brooke schrok hier zo van dat ze een brief naar de krant stuurde. Deze brief heeft haar uiteindelijk 32.000 euro opgeleverd waarmee ze 5000 van deze paarden kon "terugkopen" om ze een waardig einde te kunnen geven. Tijdens haar werk met deze paarden, ontdekte ze de hopeloze omstandigheden waarin inheemse werk paarden- en ezels verkeerden. Ze besloot om met de faciliteiten die ze voor de cavaleriepaarden had gecrëeerd een kliniek te openen waar eigenaren, de niet in staat waren diergeneeskundige hulp te betalen, hun dieren gratis konden laten behandelen.Later zijn er nog klinieken geopend in andere delen van Egypte, maar ook in India en Pakistan.

Brooke Hospital for Animals helpt de werk paarden- en ezels op verschillende manieren. Zo wordt er, zoals hierboven beschreven, in verschillende klinieken medische zorg aangeboden.
Ook worden er waar mogelijk, waterbakken en schaduwpekken gebouwd, zodat de werkdieren ook 's zomers met 53 graden wat verkoeling kunnen krijgen. Verder worden en continue nieuwe programma's ontwikkeld waarmee Brooke, eigenaren, maar ook hoefsmeden en zelfs kinderen voorlichting kunnen geven over de verzorging van hun werkdieren.

Niet alleen de dieren hebben profijt van dit werk. Ook hun eigenaren zijn hierdoor vaak beter af. Deze mensen moeten vaak leven van het werk dat hun enige lastdier voor hun kan verrichten. Als zo'n dier gezonder en fitter is, kan hij veel meer werk doen. Ook gaat men verspreiding van ziektes zo tegen.

Brooke Hospital for Animals doet dus erg goed werk. Vraag dit jaar dus geen cadeautjes onder de kerstboom of voor je verjaardag, maar zamel het geld wat je familie hiermee bespaard in en geef dit als "gift" aan Brooke Hospital for Animals. Ze zullen je erg dankbaar zijn!Hele fijne kerstdagen toegewenst!

Xx-Bella

1 reacties:

Silva zei

Wat een goed doel! Ik zal mijn ouders vragen of we wat kunnen doneren. Ook fijne kerstdagen aan jou toegewenst!

Een reactie posten

 
Web Analytics