Subscribe Twitter

11 oktober 2011

Het krijgen van een zuivere huid, begint van binnenuit.
Een mooi, egale huid willen we allemaal wel. We doen er dan ook alles aan om er eentje te krijgen, we smeren met crèmes, reinigen met gels, drinken liters water en eten gezond.
Als we een puistje ontdekken drogen we die zo snel mogelijk uit.

Natuurlijk is dit een manier om je onzuiverheden te bestrijden en er is op zich ook niks mis mee, maar een beter en langduriger effect zou je krijgen als je wist waar de onzuiverheden vandaan kwamen en die bron kon aanpakken.

Nou is er een methode ontwikkeld, genaamd face-mapping. Deze methode wordt bij huidverzorgingsmerk Dermalogica vaak gebruikt om de huid van een cliënt te analyseren.

Bij Demalogica hebben ze de huid verdeelt in verschillende zones:


Zone 1&3
Deze zones worden gezien als de spiegel van de blaas en je spijsvertering. Als je vaak last hebt van onzuiverheden in deze zones, kan het helpen om meer water te drinken en meer vers voedsel te eten. (dus niet bewerkt.)

Zone 2
Het midden van je voorhoofd, ongeveer tussen de wenkbrauwen, wordt gekoppeld aan de lever.
Verstoppingen in de huid in dit gebied kunnen wijzen op het gebruik van teveel alcohol, te zwaar eten en zelfs voedsel allergie.

Zone 4&10
De oren zijn verbonden met de nieren. Merk je dat je oren erg warm zijn dan is het misschien nodig om meer water te drinken en minder cafeïne of alcohol.

Zone 5&9
Je wangen zijn verbonden met je nieren. Rode vlekken in dit gebied kunnen duiden of zuurstoftekort. Dit kan bijvoorbeeld komen door roken, maar ook door een allergie.

Zone 6&8
Ook je ogen zijn verbonden met je nieren. Donkere kringen rond je ogen zijn vaak erfelijk bepaald, maar kunnen worden verergert door een tekort aan vocht in je lichaam.

Zone 7
Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk. ( of een begin van rosacea)

Zone 11&13

Na een intensieve tandheelkundige ingreep, kunnen er puistjes ontstaan lans te kaaklijn en in de buurt van de oren.

Zone 12
Puistjes of zelfs haargroei kunnen duiden op hormoonschommelingen of extreme stress. Ook komt het vaak voor dat, vlak voor je menstruatie er puistjes ontstaan op je kin.


Kunnen jullie een beetje opmaken waar jullie onzuiverheden vandaan komen?
Voor mij klopt deze lijst wel aardig. In tijden van veel stress krijg ik vaak puistjes op mijn kin.


Xx-Bella

2 reacties:

Anoniem zei

wow interessant. heb ik nog nooit geweten :o
leuke blog! x

Anoniem zei

Super interressant! Dit heb ik nooit geweten! Hopelijk helpt het! X

Een reactie plaatsen

 
Web Analytics