Subscribe Twitter

28 september 2011

What's in my: dagcrème, Essence my skin intensively caring cream



Vandaag wil ik jullie eens een ander soort review geven. Ik wil namelijk kijken naar de ingrediënten in een product, om vervolgens te kunnen kijken of er ook daadwerkelijk zinvolle, verzorgende ingrediënten inzitten.
Hoe pak je dat nou aan? Zo'n ingrediëntenlijst?

De essence my skin, intensively caring cream is bedoelt voor een droge tot normale huid. Hij is olievrij en ruikt naar bamboo en pomegranate. Voor € 1,99 kun je deze en een aantal andere my skin crèmes kopen bij het kruidvat.
Ik gebruik deze crème nu al een poosje en ik vind het geen wondercrème, maar hij werkt voldoende en zeker voor de prijs die je ervoor betaald is het geen slechte crème. Ook ruikt hij superlekker, iedere keer dat ik hem opdoe moet ik aan de zomer denken.

De ingrediëntenlijst ziet er als volgt uit:

Ingrediënten: Aqua(water), Cyclopentasiloxane, Glycerin, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Acrylate/ Acryloyl Dimethyltaurate/ Dimethylacrylamide Crosspolymer, Punica Granatum Extract, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Hexylene Glycol, Maltodextrin, Benzoic Acid, Butylene Glycol, Dehydroacetic Acid, Fructose, Glucose, Sodium Hydroxide, Dextrin, Sucrose, Urea, Alanine, Aspartic Acid, Glutamic Acid, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum ( Fragrance), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl ionone, Citronellol, Cl 14700 ( red 4), Cl 19140 ( yellow 5).

Waar begin je nou met het kijken in zo'n lap tekst? Nou dat is heel simpel, gewoon vooraan. Het Ingrediënt dat het meest gebruikt is staat helemaal vooraan en het Ingrediënt dat bijna niet gebruikt is staat helemaal achteraan op de ingrediëntenlijst.

Het meestgebruikte ingrediënt in deze dagcrème is dus, water. Nou weten we allemaal wat water is en dat het niet heel veel voor onze huid doet. Waarschijnlijk houdt het water de crème vloeibaar.

Cyclopentasiloxane,
Dit is een op siliconen gebaseerde stof . Siliconen maken de oppervlakte van de huid soepeler en zachter, maar werken niet "dieper". Siliconen worden vaak gebruikt in make-up basissen om de huid mooi egaal te krijgen onder de make-up.
Glycerine: Glycerine is een middel dat wordt gebruikt om vocht vast te houden en vocht aan te trekken. Het zorgt ervoor dat de crème niet uitdroogt en in kleine hoeveelheden houdt het, het vocht in je huid vast.
Dimethicone: Is weer een soort silicoon. Deze maken je huid dus zacht en glad, maar "voegen niks toe".
Cyclohexasiloxane: Ook weer een siliconen soort.
Cetearyl Alcohol: Anders dan de naam doet vermoeden, is dit niet een ontsmettende en ook uitdrogende alcohol variant. Deze vorm kan worden gewonnen uit bijvoorbeeld kokos of palm olie en zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt.
Glyceryl Stearate Citrate: Dit is een ingrediënt die ervoor zorgt dat alle ingrediënten door elkaar blijven zitten. Ook houdt het het vocht in je huid vast.
Sodium Acrylate/ Acryloyl Dimethyltaurate/ Dimethylacrylamide Crosspolymer: Dit stofje kan enorm veel water vasthouden. Heel handig dus om je huid goed gevoed te houden zodat het niet uitdroogt.
Punica Granatum Extract: Dit is extract van de granaatappel. Door de grote hoeveelheid antioxidanten die hierin zitten, helpt dit de huid te beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen huidveroudering en beschadiging van het DNA. Het valt me nog heel erg mee, dat dit ingrediënt zo hoog op de ingrediëntenlijst staat.
Bambusa Vulgaris Shoot Extract: Ook dit ingrediënt barst van de antioxidanten. Zo beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf en maakt het de huid lekker soepel en zacht.
Octocrylene: wordt gebruikt als Uv-filter. Het beschermt je huid dus tegen de schadelijke straling van zonlicht. Vooral de UV-B straling wordt hierdoor gefilterd.
Butyl Methoxydibenzoylmethane: Ook dit is een UV-filter. Deze is vooral werkzaam tegen de UV-A straling.
Maltodextrin: Een suikersoort.???
Butylene Glycol: Maakt de huid vochtig en helpt andere werkzame stoffen de huid in te komen.
Sodium Hydroxide: Een zeer sterke stof die vetten opneemt. Teveel van deze stof droogt je huid dus uit.
Urea: Ookal klinkt dit misschien als een heel vreemd ingrediënt, Urea is namelijk een stof die ook in de urine van zoogdieren voorkomt. Zorgt dit voor de juiste pH balans en hydrateert dit de bovenste lagen van de huid.
Alanine: Een ingrediënt met zeer veel antioxydanten. Hydrateerd de huid en maakt het oppervlak mooi glad.

De overige ingrediënten staan zo laag op de lijst, dat ze vrijwel geen invloed meer hebben op de werking van de crème. Vandaar dat ik ze verder ook nietmeer behandel.

Dit zijn een aantal (belangrijke) ingrediënten. De hele lijst heb ik verdeelt in verschillende kleurgroepen.
De groene ingrediënten zijn zeer goed verzorgend en of beschermend voor je huid. De gelige kleur is voor de ingrediënten die eigenlijk alleen de crème bij elkaar houden, zorgen voor een lange houdbaarheid en verder niks doen. De oranje kleur is voor de ingrediënten die je huid wel mooi egaal en zacht maken, maar niet voor je huid op langere termijn zorgen en de rode ingrediënten werken zelfs averechts voor je huid. Ze drogen hem uit of zijn schadelijk.
Als laatste heb ik nog enkele ingrediënten blauw gemaakt. Ik begrijp niet goed wat deze ingrediënten in de crème doen. ( zoals al die suikers!) Wellicht kom ik hier later nog op terug in een ander artikel.

Conclusie: Zoals je ziet barst deze crème van de siliconen. Opzich maken deze je huid wel mooi egaal en zacht, maar op lange termijn zijn ze niet heel zinvol. Gelukkig staan er redelijk hoog in de lijst nog een heleboel "groene" producten die je huid wel verzorgen. Ook de "bijzondere" bamboo en granaatappel ingrediënten staan nog redelijk hoog op de lijst. Voor een crème van € 1,99 is dit dus zeker niet slecht!

Ik hoop dat dit leuk voor jullie was om te lezen.

In het vervolg wil ik vaker van dit soort posts gaan schrijven. Vinden jullie dat leuk? Ik ben nog niet heel erg goed in het ontrafelen van ingrediëntenlijsten, maar al doende leer ik een heleboel ;)

Vergeet ons niet te volgen! Bloglovin en GFC vind je aan de rechterkant in het menu ;)

Xx-Bella

5 reacties:

Anoniem zei

Dit is tenminste nuttig!
leuk artikel!

Juliette zei

Heel erg handig ook goed alle ingrediënten uitgewertk!

Anoniem zei

Highly ԁеscгiptive article, I
liked that a lot. Will there bе a paгt 2?


my homepage home depot garden center

Anoniem zei

You do not have to face any fails to grip it right and therefore lack pecuniary resource when they urgently inevitably it.

As the name suggests, this plan of action can investor used to make
his own rule and ordinance. You do not ask faxing the car (in most situations) to get a national auto loan.
The request cognitive mental operation of loans for women is very be the rate for these unlocked loans.
Such kindred need the pressing magnitude on custom-made and also
officialdom since right due to online scheme. paydayloansTemporary loans came to be thence brush your expections straightaway.

they can be availed in a favourable way and so, you which can be about 20% of the amount of money lent.

Lisa zei

leuk artikel! handig om te weten :)

Een reactie posten

 
Web Analytics