Subscribe Twitter

19 juli 2011

Tips voor in de vakantie #3 bakken (+ bak boeken om je vingers bij af te likken)

Iets wat ik zelf altijd heel erg leuk vind om te doen (en het resultaat vind ik vaak ook erg leuk en lekker) is bakken. Koekjes, taartjes, cakejes, alles!
Eerst kun je lekker kokkerellen samen, of in je eentje, daarna kun je genieten van een heerlijke geur die zich verspreid door het hele huis en daarna kun je je eigen creaties lekker opeten onder het genot van een filmpje, de ondergaande zon of een spannend boek.
Daarom geef ik jullie in dit artikel een aantal links naar de heerlijkste recepten, en laat ik jullie twee heerlijke bak boeken zien waar ik zelf heel erg blij mee ben.


Recept voor chocolade koekjes

Recept voor bananen noten muffins

Recept voor frambozen cakejes  Tip: als je een frambozen struik in de buurt hebt, kun je de frambozen ook nog eens zelf plukken!

Recept voor kokos chocolade koekjesZoals eerder gezegd, zal ik ook nog twee bakboeken laten zien. Dit zijn de boeken '1 beslag, 100 muffins' door Susanna Tee en '1 deeg, 100 koekjes' door Linda Doeser. Zoals de titels al zeggen staan deze boeken vol met overheerlijke recepten, allemaal gemaakt met dezelfde basis. Erg handig dus als je perongeluk te veel deeg of beslag hebt gemaakt, zodat je hiervan niet allemaal dezelfde koekjes/cakejes hoeft te maken maar lekker kan combineren.


In deze boeken is voor bijna iedereen wel iets lekkers te vinden. Zo staan er hartige, grote, kleine, 'gezonde' en ga zo maar verder, dingen in.
Maar er staan niet alleen koekjes en cakejes in, zelfs versieringen, glazuren en crème's komen naar voren.
Daarom hieronder de bereidingswijze van zo'n heerlijke crème (je weet wel, net zoals op van die Amerikaanse cupcake's die er zo verleidelijk uit zien) voor op je zelfgemaakte koekjes en cakejes.

Wat heb je nodig om 12 cakejes te voorzien:

*90 g zachte boter
*175 g poedersuiker

Wat moet je doen:

Klop de boter in een grote kom tot hij luchtig is. Zeef de poedersuiker boven de kom en klop tot het mengsel glad en romig is.
Bestrijk de afgekoelde muffins (of koekjes) met de crème.
Bron: 1 beslag, 100 muffins- Susanna Tee

Xx' Ella


0 reacties:

Een reactie posten

 
Web Analytics