Subscribe Twitter

14 juni 2011

Review: Biocura gezichtsverzorging.

Een tijdje terug liet ik in een shoplog drie producten van Biocura zien, die ik voor jullie zou gaan uittesten.
Ondertussen heb ik deze producten uitgebreid opgenomen in mijn gezichtsverzorgingsroutine en kan ik jullie mijn mening vertellen.

Als eerste de Biocura aqua complete dagcrème.


De crème komt in een kartonnen doosje met de ingrediënten op de achterzijde. Het potje is gemaakt van mattglas en heeft een plastic lichtblauwe deksel. Het is jammer dat de crème niet in een pomp flacon zit, dat is wel een stuk hygiënischer.
De crème zelf is lichtblauw van kleur. Op veel blogs staat dat hij daarom een gel-structuur heeft. Dit is niet waar, alleen het serum ( zie later in dit artikel) heeft een gel formule. Op de achterzijde lees ik dat de crème op glycerine basis is. Dit betekend dus dat hij goed smeerbaar is, maar niet heel erg voedend.

Wat mij meteen opviel, was de aparte geur die deze crème heeft. Hij ruikt een beetje naar amandelen ofzo, in ieder geval niet heel erg aangenaam vond ik. De geur blijft ook best lang hangen, ook als je hem al op je gezicht hebt aangebracht. Een groot minpunt dus.

Eenmaal aangebracht verkoelt de crème je huid meteen. Dit vond ik erg fijn, vooral als je een schrale of geïrriteerde huid hebt, brengt dit de huid een beetje tot rust. Wel vond ik hem erg vet voor mijn huid. Hij liet mijn huid best wel glanzen en hij bleef ook erg plakkerig.

Voor mijn huid is deze crème dus te vet voor overdag, wel kun je hem als nachtcrème gebruiken, dan heeft gelijk niemand last van de vervelende geur. Heb je een hele droge huid, dan is deze crème wel geschikt, mits je de geur niet storend vind.

Het serum uit de aqua complete serie heeft, in tegenstelling tot de dagcrème, wel een hygiënische pompflacon en een frisse, niet al te opvallende geur. De substantie is wit van kleur en smeert ( door de gelformule) zeer gemakkelijk uit over de huid.
Het serum is te gebruiken als basis onder je dagcrème en make-up, maar voor de mensen onder ons die niet zo'n extreem vette en voedende crème nodig hebben, kunnen hem ook gewoon als dagcrème gebruiken.

Hij belooft de huid te egaliseren, te matteren en diep te voeden. Het resultaat zou al gelijk na gebruik zichtbaar moeten zijn. Het meeste hiervan zie ik echt niet terug als ik dit serum gebruikt heb. Maar zacht maakt hij mijn huid zeker.


Als laatste testte ik de verzachtende verfrissende lotion zonder alcohol.
Ik was enorm sceptisch over deze tonic ( want dat is het eigenlijk) voordat ik hem ging proberen. Hij was op basis van glycerine, wat op zich al raar is voor een tonic en als je hem op een watje aanbracht schuimde hij als een gek. O, wat was ik bang dat hij mijn mooie huidje zou uitdrogen!

Maargoed, gelukkig viel dit allemaal heel erg mee.
De tonic ruikt heerlijk fris en is gemakkelijk doseerbaar, hij reinigt mijn huid zeer grondig en irriteert niet.
Na gebruik voelt mijn huid heerlijk fris aan.

Ik vind dit zeker een aanrader vooral voor de prijs die je ervoor betaalt.

Zowel de tonic als het serum zou ik opnieuw kopen, de dagcrème ben ik echter niet zo blij mee.
De prijzen van de biocura producten liggen tussen de € 2,- en de € 4,- euro. en ze zijn te koop bij alle aldi filialen.

Wat is jou favoriete huidverzorgingsmerk?

Xx-Bella

2 reacties:

Anoniem zei

Ik heb ook alle 3 deze producten en vind ze goed, ik kan afleiden uit wat je zegd dat je een vette huid hebt, wel dat heb ik ook. De dagcreme vind ik totaal niet vettig, wel plakkerig. Ik vind dit trouwens een hele goede dagcreme, hij matteerd wel niet maar laat ook geen vettige laag achter.

Je zegd dat het serum de huid zou matteren, maar dit staat niet op de verpakking. Persoonlijk vind ik het serum voor mijn huid wat te vet, gebruik het wel als nachtcreme maar zeker niet dagelijks.

De lotion vind ik wel heel fijn!

Vind het ook geweldig dat deze producten veel minder chemische rotzooi bevatten dan de veel duurdere drogisterij merken zoals L'oréal, Olaz, Nivea,...

I Love Aldi beautyproducten, ze zijn heel gezond voor de huid!

Anoniem zei

de vogens mij niet vervelend geur en de blauwe kleur is van de azulene die er in zit , jammer genoeg nog weinig gebruikt en zeer heilzaam bij mij gaat mijn exema er van weg , ( begrijp niet dat aldi ( gelukkig ) zo goedkoop op de markt kan brengen

Een reactie posten

 
Web Analytics