Subscribe Twitter

28 april 2011

Gladde benen in de zomerIeder meisje wil in de zomer haar benen kunnen laten zien. Maar hoe zorg je er nou voor, dat je benen na een winter lang weggestopt te zijn geweest, er weer glad en fris uitzien?

1) Scrubben.

Door één tot twee maal per week je onder en bovenbenen te scrubben, gaan je benen veel meer stralen. Je haalt dan namelijk alle dode huidcellen weg, die ervoor zorgen dat je benen er dof uit gaan zien. Behalve dat je benen ook nog eens veel zachter worden, zullen je benen ook veel egaler kleuren door zonlicht en zal het kleurtje langer blijven zitten.

Als laatste zullen haartjes veel minder snel ingroeien als je huid goed gescrubd is.

2) Ontharen.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel voor mooie benen. Ontharen. Er zijn ontiegelijk veel manieren om je benen te ontharen. Zo kun je ze harsen, scheren, epileren en speciale ontharingscrèmes gebruiken.
Ikzelf epileer of scheer mijn benen altijd. Scheren gaat een stuk sneller dan epileren, maar de haartjes komen soms na een dag al terug. Bij epileren blijven ze veel langer weg. Wil je echt mooie benen dan is het belangrijk dat je ze goed onthaart en dit dan ook regelmatig bijhoudt.

N.B: Onthaar je benen nooit vlak voordat je naar buiten gaat! Je benen zijn na het ontharen extra gevoelig en als ze dan in aanraking komen met zonlicht of schurende stof, heb je een hele grote kans op zonne-eczeem.

3) Reinigen.

Met het warme weer zweten je benen meer dan anders. Zorg er dus voor dat je ze regelmatig opfrist. Dit kun je doen door er koud water overheen te spuiten. Het koude water zorgt er ook nog eens voor dat je huid superzacht wordt!

4) Smeren.

Als laatste is het belangrijk dat we onze benen goed verzorgen. Dit kun je doen met een fijne body butter, body milk, body lotion, body oil, net wat jij fijn vind. Smeer bijvoorbeeld 's ochtends een zelfkleurende bodylotion op je benen en 's avonds een olie voor extra intensieve verzorging. Zo houd je je benen superzacht en kleur je je benen ook alvast een beetje. Gebruinde benen zien er namelijk, langer, slanker en zachter uit.

Xx-Bella

1 reacties:

Een reactie posten

 
Web Analytics