Subscribe Twitter

15 februari 2011

Mysterin: gezond drinken


Wie mooi wil zijn moet pijnlijden, zei mijn moeder altijd. Maar volgens Mysterin moet deze zin iets anders, namelijk: Wie mooi wil zijn moet gezond leven. Gezondheid en schoonheid gaan namelijk hand in hand.

Een heel erg belangrijk ding om gezond te blijven is drinken. Wij mensen kunnen veel langer zonder eten dan zonder vocht, wat niet gek is aangezien wij voor ruim 70% uit water bestaan. Maar niet alleen hoeveel je drinkt is van belang, ook wat je drinkt is erg belangrijk.

De beste keuze die je kunt maken is water, water aangevuld met melk en versgemaakt fruit- en groentesappen. Overige dranken zijn vaak onverstandig of ronduit slecht voor ons lichaam.

Frisdranken zijn echte boosdoeners, ze bevatten niet alleen tonnen suiker, maar ook enorm veel chemische toevoegsels waarvan het effect niet helemaal gekend is. Koffie, thee en alcohol drink je het liefst met mate ookal is hiervan de ene versie beter dan de ander. Af en toe een glas rode wijn moet kunnen, het zou zelfs zo zijn dat rode wijn je lichaam helpt ontgiften. Met af en toe wordt echter niet één glas per dag bedoelt, eerder één per maand.
Kruidenthee op zich kan heel gezond zijn, maar vergeet niet dat veel kruidentheeën commercieel geproduceert worden en dat je nooit voor 100% zeker bent van de zuiverheid van de mix en de verpakking.

Hoewel water dus de voorkeur heeft, wil een mens ook wel eens afwisseling. Melk en zelfgemaakte groente- en fruitsappen zijn dan een verstandige keuze. Het is belangrijk om deze sappen zelf te maken, omdat je er dan zeker van bent wat er wel en niet in verwerkt zit.Ikzelf ( Bella) vind het erg belangrijk om gezond te drinken. Doordat je regelmatig het vocht uit je lichaam "ververst" is het voor je lijf makkelijker om afvalstoffen af te voeren en je huid gehydrateerd te houden. Ik ben al jaren geleden gestopt met het drinken van suikerhoudende dranken. Op een doordeweekse dag drink ik alleen maar water en groene thee. Dit doe ik omdat ik dat het lekkerst vind en omdat ik mij hierbij het beste voel. Ik merk echt het verschil als ik een dag op frisdrank leef, mijn huid gaat dan heel erg trekkerig aanvoelen.

Ondanks dat ik het erg belangrijk vind om gezond te drinken, vind ik niet dat je heel erg panisch moet gaan doen over wat er misschien al dan wel niet is gebeurd met een product voordat jij het nuttigt. Als je bij alle producten hierover na gaat denken dan wordt je daar alleen maar naar van en niks, zelf niet frisdrank drinken, is ongezonder dan stress.

Ook insinueert Mysterin dat groente- en fruitdranken uit de supermarkt allemaal vreemde stoffen bezitten, maar dat water helemaal gezond is. Water wordt net zo goed gereinigd door middel van toevoeging van andere stoffen, neerslagreacties en filters. Ook water is niet perfect.

Dus: gezond drinken? JA, dat is zeker van groot belang.
Gaan nadenken over wat er in mijn drankje kan zitten? NEE, bedankt.

Vinden jullie het belangrijk om gezond te drinken? en wat drinken jullie op een gemiddelde dag?

Xx-Bella

( zie ook: http://www.mysterin.be/)

1 reacties:

Silke zei

Handig artikel ik drink wel vaak water ook omdat dat lekker makkelijk is ;)

Een reactie posten

 
Web Analytics