Subscribe Twitter

7 september 2010

Dogs, a clutch or a being?

Bekijk de volgende foto's eens,

Wat denken jullie nu? Leuk? grappig? apart? raar? lief? schattig? creatief?

En bij het volgende plaatje? Wat denken jullie daarbij?


Ja, nou is het niet meer zo schattig of grappig of wat dan ook.
Een van de meest geliefde nagellak merken O.P.I brengt een nagellaklijn uit voor honden en katten.
Het zou "de" nieuwe trend zijn op huisdierengebied, nagellak en nailart voor onze huisdieren.

Ik kan me kapot ergeren aan al die nieuwe "trends" die rondom honden ontstaan, honden in een tasje, hondjes die in een theekopje passen, hondjes met gucci kleertjes en nu dus zelfs nagellak voor hondjes.
Het is prima als je je hond wilt verwennen, dat begrijp ik best en daar is ook niets mis mee. Maar we verliezen nogal snel de behoeften van de hond uit het oog bij het "verwennen" van onze lieve viervoeters.

Een hond wordt echt niet gelukkiger als hij de hele dag in een peperdure tas wordt rondgedragen of als hij een diamanten halsbandje omkrijgt.
Zoals Ceasar altijd zegt: Een hond wil beweging,eten,discipline en dan waardering. In die volgorde en niet anders. Waarom denk je dat al die chihuahua's zo fel zijn? Dat zit echt niet "in het ras" ofzo. Die hondjes worden gewoon zo vaak meegenomen in een tasje, dat ze een enorm energie overschot hebben, zwakke spieren in hun benen en niet weten hoe ze zich sociaal moeten gedragen. Er wordt enkel aan de behoeftes van "mammie" gedacht, en de werkelijke behoeftes van de hond worden vergeten.
Zo'n hondje rent echt liever een stuk extra door het bos dan dat het een nagelbehandeling in een salon krijgt.

Het mag er dan wel schattig uitzien, maar honden die worden behandeld als verwende mensen zijn een gevaar voor onze maatschappij. Hoevaak lees je niet in de krant dat er weer een baby is doodgebeten? Of een postbode is achtervolgt door een hond? Vaak komt dit omdat deze honden 1) geen duidelijke grenzen kennen 2) behandeld worden als kinderen. En dat zijn ze niet. Honden zijn wezens met hele andere behoeften dan kinderen.

Natuurlijk hoef je je hele leven niet aan te passen aan je hond, maar denk eens na, hoe leuk zou het zijn als je enkel en alleen door de hond genoeg beweging te geven, prachtig afgetrainde benen krijgt?
En, als je een rustige, makkelijk hanteerbare hond hebt die je overal meenaartoe kan nemen zonder dat deze gelijk je vrienden terroriseerd.

Dus laten we alstjeblieft eens na gaan denken over de behoeften van onze honden, en niet de behoeftes van onzelf. ( Als jij je nagels wilt lakken, prima, maar laat de hond erbuiten.)
En verwen je hond met duidelijke regels en een lekker lange wandeling, ook als het geen dierendag is.

Beste O.P.I, Ik hoef GEEN nagellak voor mijn hond.

Xx- Bella

1 reacties:

Anoniem zei

HELEMAAL MEE-EENS!!!!!!

Een reactie posten

 
Web Analytics