Subscribe Twitter

2 december 2011

Zout tonic.



Zout slecht voor je huid? Ik dacht het niet. Zout is namelijk ideaal om puistjes mee te genezen. En dan niet het zout op je vette patatten, nee, het zout waar ik het over heb is zeezout in een zeezouttonic. De zeezouttonic verwijderd puistjes en laat ze er minder rood uitzien al na één keer gebruiken! Een verkoop praatje? Neehoor, want je kunt het helemaal zelf maken.

Zo gebruik je de zeezouttonic in je routine:

"s avonds, haal je je make- up van je gezicht en doe je je normale gezichtsreinigingsroutine. Deze sluit je af met deze zeezout tonic. Als de tonic een beetje opdroogt op je huid, merk je dat hij een beetje begint te prikken. Dit is niet erg of schadelijk. Als je de volgende dag wakker wordt, zul je merken dat het puistje kleiner en minder rood is, of misschien is hij wel helemaal verdwenen!
Hoe maak je de tonic?

  • Kook een beetje water en giet een bodempje in een schoon bakje.
  • laat het water afkoelen tot een lauwwarme temperatuur.
  • Voeg ongeveer twee theelepels zeezout toe.
  • draai het bakje een beetje rond zodat het zout in het water oplost.
  • dep een schoon watje in de oplossing.
  • Je tonic is klaar om te gebruiken!
Hoe het werkt:

Je huid en je lichaam willen altijd een balans hebben in de hoeveelheid vocht en de hoeveelheid zouten.
Stel aan de linkerkant van een weefsel zitten 100 deeltjes zout opgelost en aan de rechterkant maar 50. Dan zal er water van de rechterkant naar de linkerkant gaan. om deze zoutoplossing wat te "verdunnen" In de volgende afbeelding zie je hier nog een voorbeeld van.







Dit verschijnsel heet osmose.

Een puistje zit vol met bacteriën die ieder een heleboel vocht bezitten. Ga je de concentratie aan zouten aan de buitenkant van dit puistje verhogen, ( door de tonic over je gezicht te verdelen) dan onttrek je als het ware vocht uit die bacteriën. De bacteriën drogen uit en zullen doodgaan. Weg puistje!

Hebben jullie de zeezout tonic al eens uitgeprobeerd? en werkte deze bij jullie net zo goed al bij mij?

Xx-Bella
 
Web Analytics