Subscribe Twitter

19 juli 2011

Tips voor in de vakantie #3 bakken (+ bak boeken om je vingers bij af te likken)

Iets wat ik zelf altijd heel erg leuk vind om te doen (en het resultaat vind ik vaak ook erg leuk en lekker) is bakken. Koekjes, taartjes, cakejes, alles!
Eerst kun je lekker kokkerellen samen, of in je eentje, daarna kun je genieten van een heerlijke geur die zich verspreid door het hele huis en daarna kun je je eigen creaties lekker opeten onder het genot van een filmpje, de ondergaande zon of een spannend boek.
Daarom geef ik jullie in dit artikel een aantal links naar de heerlijkste recepten, en laat ik jullie twee heerlijke bak boeken zien waar ik zelf heel erg blij mee ben.


Recept voor chocolade koekjes

Recept voor bananen noten muffins

Recept voor frambozen cakejes  Tip: als je een frambozen struik in de buurt hebt, kun je de frambozen ook nog eens zelf plukken!

Recept voor kokos chocolade koekjes



Zoals eerder gezegd, zal ik ook nog twee bakboeken laten zien. Dit zijn de boeken '1 beslag, 100 muffins' door Susanna Tee en '1 deeg, 100 koekjes' door Linda Doeser. Zoals de titels al zeggen staan deze boeken vol met overheerlijke recepten, allemaal gemaakt met dezelfde basis. Erg handig dus als je perongeluk te veel deeg of beslag hebt gemaakt, zodat je hiervan niet allemaal dezelfde koekjes/cakejes hoeft te maken maar lekker kan combineren.


In deze boeken is voor bijna iedereen wel iets lekkers te vinden. Zo staan er hartige, grote, kleine, 'gezonde' en ga zo maar verder, dingen in.
Maar er staan niet alleen koekjes en cakejes in, zelfs versieringen, glazuren en crème's komen naar voren.
Daarom hieronder de bereidingswijze van zo'n heerlijke crème (je weet wel, net zoals op van die Amerikaanse cupcake's die er zo verleidelijk uit zien) voor op je zelfgemaakte koekjes en cakejes.

Wat heb je nodig om 12 cakejes te voorzien:

*90 g zachte boter
*175 g poedersuiker

Wat moet je doen:

Klop de boter in een grote kom tot hij luchtig is. Zeef de poedersuiker boven de kom en klop tot het mengsel glad en romig is.
Bestrijk de afgekoelde muffins (of koekjes) met de crème.
Bron: 1 beslag, 100 muffins- Susanna Tee

Xx' Ella


17 juli 2011

Tips voor in de vakantie #2 modellen portfolio maken


Iets heel leuks wat je in de vakantie kan doen met een vriendin is je eigen modellen portfolio maken. Ook als je geen model wil worden is het namelijk leuk er een te hebben, gewoon voor jezelf.

Wat heb je hiervoor nodig:

* Een multomap
* Een fototoestel
* Iemand die foto's van je wil maken (bijvoorbeeld een vriendin)
* (oude) tijdschriften
* Fantasie
* Dingen zoals make-up, kleding, items om mee op de foto te gaan enz.

Hoe ga je aan de slag:

-Leef je eerst uit met je make-up: houd je het basic of maak je een heel kunstwerk? (of eerst het een en dan het ander ;)).
-Zoek dan wat leuke kleding setjes in je kast, ook hierbij kan je weer kiezen uit basic of niet. (gebruik je fantasie!).
-Zoek nu een plaats waar je leuke foto's kan maken. (een effen muur in je huis, op het strand, in je straat enz.)
-Leef je helemaal uit tijdens het foto's maken. Bekijk modeplaatjes in tijdschriften als voorbeeld en gebruik ook leuke items zoals ballonnen of je teddybeer.
-Druk je foto's af zoals jij wilt. (bewerkt, groot, klein enz.)
-Zoek nu allerlei knutselspullen bij elkaar zoals oude tijdschriften, gekleurd papier, glitters enz.
-Versier de pagina's van je multomap hier mee. Plak bijvoorbeeld de modeplaatjes uit de tijdschriften die jij als voorbeeld hebt genomen bij je foto's,breng met glitters mooie details aan bij je haar of ogen, leef je opnieuw helemaal uit en gebruik opnieuw je fantasie.

Tadaaa je hebt je eigen modellen portfolio! De buitenkant van de multomap kan je natuurlijk ook nog helemaal versieren en je kan ook extra pagina's toevoegen met uitgeknipte plaatjes uit tijdschriften of iets dergelijks, zodat je map ook een beetje een stijlboek wordt.

Natuurlijk hoef je dit allemaal niet in 1 dag te doen. Je hebt tenslotte vakantie!!

Xx' Ella

16 juli 2011

De leukste kleuter van het net

Youtube blijft een leuk plek om rond te hangen. Zo vond ik laatst ook het kanaal van Milly. Een paarsharige kleuter van 9 jaar met haar eigen kanaal. Hup, abonneren die hap!



Zie meer van Milly op: youtube.com/heyitsmilly ( check ook zeker even haar verjaadags afleverig!)

Xx-Bella

15 juli 2011

Herôme 83 Shanghai nagellak & Teeez! 12 Cool nagellak


Heerlijk om je nagels in de zomer een lekker fel en vrolijk kleurtje te geven!
Lakje nummer 83 in Shanghai van Herôme en lakje nummer 12 in Cool van Teeez! passen volgens mij erg goed bij deze zomer. Lekker vrolijk en fel maar niet tè.


Het Herôme lakje heeft niet een heel speciale kleur, gewoon mooi donkerroze precies zoals op bovenstaande afbeelding te zien is. Maar wat lakt deze fijn zeg! Eindenlijk geen strepen, klontjes enz. meer zonder eeuwen lange oefening. Met het heerlijk brede kwastje lak je in 1 beweging je hele nagel met een perfecte dekking.
Herôme lakjes zijn te koop bij de Douglas voor ongeveer 7,50 euro.


Het lakje van Teeez! vind ik een stuk minder fijn lakken, maar heeft weer een veel specialer kleurtje. Een hele mooie donkerblauwe kleur met duizenden ieniemienie glittertjes erin. Echt heel erg mooi.
Het merk Teeez! zie je niet heel erg veel, maar ik heb die van mij geloof ik voor 4,50 euro bij de Etos gekocht.

Heb jij nog kleurtjes/lakjes die je zeker aanraad voor in deze zomer?

Xx' Ella

12 juli 2011

NOTD: Pied de poule

Nu het vakantie is, heb ik eindelijk weer eens tijd om wat aan nailart te doen. Maargoed, omdat ik het al een hele tijd niet gedaan heb, is het best lastig om het weer netjes op je nagels te krijgen. Ik stempelde een pied de poule motiefje op mijn nagels met een donkerpaarse konad stempellak. En als ondergrond gebruikte ik Italian Lover van Essence.

Ziehier het resultaat, beetje streperig en scheef, maar het kan ermee door toch?

Xx-Bella

11 juli 2011

Tips voor in de vakantie #1 spelletjes op de computer

Spelletjes spelen op de computer

Soms, als je er eindelijk tijd voor hebt, krijg je er gewoon plotseling zin in: spelletjes spelen op de computer.



Xx' Ella

10 juli 2011

Sunday's most loved inspiration.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een inspiratie blog voor jullie maakte van de meest gerebloggde foto's en quotes die ik verzamel op mijn tumblr. Nou zijn er de laatste tijd een aantal inspirerende afbeeldingen geweest die (voor mijn doen in ieder geval) ontzettend vaak zijn gereblogged. Tijd voor een update dus!

En dit is toch echt wel de topper. Met, tot mijn verbazing, maarliefst 504 reblogs! Ik ben er supertrots op.

Hebben jullie ook een tumblr account waar jullie inspiratie verzamelen? let me know!

Xx-Bella

9 juli 2011

Percy Jackson boeken (deel 1 t/m 3)


Lieve lezers,

in dit artikel ga ik jullie kennis laten maken met de boeken van Percy Jackson.
Het eerste deel heb ik zelf al gelezen, de andere twee delen ben ik van plan in de vakantie te gaan lezen.

Percy Jackson & de bliksemdief
Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen.
Percy Jackson en de olympiërs- De zee van Monsters
Als de boom van Thalia vergiftigd raakt, vervagen de magische grenzen die Kamp Halfbloed beschermen tegen woeste monsters. Percy onderneemt samen met zijn vrienden een gevaarlijke reis over de Zee van Monsters op zoek naar het tegengif, maar de klok tikt en Percy heeft maar enkele dagen de tijd...

Percy Jackson en de olympiërs- De vloek van de Titaan
Percy Jackson is inmiddels veertien en een beetje wijzer. Wanneer zowel zijn vriendin Annabeth als de godin Artemis verdrwijnt, wordt er een zoektocht op touw gezet. Haast is geboden: het orakel heeft voorzien dat de godin in ieder geval vóór de winterzonnewende terug moet zijn, want haar invloed zal doorslaggevend zijn in de oorlog tegen de Titanen. Percy gaat op pad met zijn beste vriend Grover en een bont gezelschap. Hij wordt geplaagd door onheilspellende dromen. Het orakel heeft namelijk nog meer voorspeld: één van hen zal het niet overleven. Maar wie?
Als je dus wel houdt van Griekse Mythen en een spannend boek, kan ik je deze boeken zeker aanraden. Wel kan ik je aanraden bij deel 1 te beginnen, want als je bij een ander deel begint kan het zijn dat je sommige dingen niet goed begrijpt (die zijn dan in een vorig deel uitgelegd).

Xx' Ella

Edit: aangezien deze drie delen niet de enige delen zijn (wat ik eerst dacht) heb ik de titel veranderd, zodat het duidelijker is dat dit artikel alleen over de eerste drie delen gaat.

8 juli 2011

My Music Moment: We The Kings

Muziek is superbelangrijk ik mijn leven. Als ik boos of verdrietig ben, vrolijkt het me weer op. Als ik blij ben, maakt het me extra blij. Muziek is er voor mij altijd, overal, elke dag.

Laatst heb ik een hele leuke band ontdekt, namelijk: We The Kings.
Ik wilde een aantal nummers met jullie delen.




Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik ben in ieder geval fan ;)

Xx-Bella

P.s Over vier dagen kom hun nieuwe album uit! Nummer drie alweer.

6 juli 2011

Bye Bye schooljaar



Het zit er alweer op. Mijn 5e jaar gymnasium en ik heb er zo enorm van genoten!

Begin dit jaar gingen we met de hele jaarlaag naar Rome. Eerst twee dagen Napels en toen Rome zelf. Echt een supergeweldige ervaring en we zijn er zo'n hechte groep door geworden!
Ik heb me dit jaar gerealiseerd wat een supervrienden ik heb en heb dan ook superveel LOL met ze gehad.

In een vakantie ben ik met mijn zusje en ouders naar London geweest, wat ook supergezellig was. London blijft voor mij toch echt een van de allerleukste grote steden.

Ook heb ik mijn verjaardagsfeestje dit jaar een halfjaar uitgesteld zodat ik een barbeque kon houden. Het regende jammer genoeg alsnog op de dag zelf, maar het was echt het leukste feestje van de afgelopen jaren. Ik heb van iedereen een supermooie armband gekregen die ik nu heel vaak omheb.

Als laatste heb ik dit jaar mijn eerste vriendje gekregen.

Het was een topjaar dus, een jaar om nooit te vergeten. Bedankt iedereen die er een deel van uitgemaakt heeft. <3

Volgend jaar examen doen, maar eerst: VAKANTIE!

Hoe was jullie jaar? en vinden jullie het leuk om zo af en toe persoonlijkere blogposts te lezen, of kan ik het beter bij de mode en beauty posts houden?


Xx-Bella

5 juli 2011

OOTD Londen

Lieve lezers,

een paar dagen geleden plaatste ik de shoplog van Londen. Vandaag een OOTD met producten die ik daarin al heb laten zien.


Alles is van de Primark, behalve de schoenen.

Xx' Ella

4 juli 2011

Monthly favourite: Summer eyes

Het viel mij op dat ik deze maand, keer op keer, toch weer dezelfde ooglook maakte. Tijd dus om hem met jullie te delen.

Voor deze look heb je nodig:

  • Primer
  • Goudkleurige oogschaduw
  • Groene oogschaduw ( net iets lichter dan moskleurig)
  • mascara.

  1. Begin met het aanbrengen van een eyeshadow primer over je gehele ooglid, tot aan je wenkbrauwrand.


2. Dep de goudkleurige oogschaduw over je gehele bewegende ooglid.

3. Breng nu voorzichtig de groene oogschaduw in je crease ( arcadeboog) aan.


4. Werk af met een laagje mascara.

5. Voila! Een superleuke look die makkelijk te maken is voor alledag.

Tip: Wissel het Goud ook eens af met brons of zilver.

Wat vinden jullie trouwens van de nieuwe foto qualiteit? Duidelijker? of maakt het niet zoveel uit?

Xx-Bella

3 juli 2011

Shoplog Londen

Lieve, geduldige lezers,

Jullie hebben vast gemerkt dat er de laatste tijd er weinig updates zijn geplaatst op deze site. Ik wil hiervoor even sorry zeggen. De laatste tijd waren wij erg druk met school bezig: toetsen, huiswerk, werkstukken, je kent het vast wel.

Maar: jullie hebben niet voor niets gewacht want bij deze laat ik jullie (eindelijk) de spulletjes zien die ik (Ella) in Londen heb gekocht.


In mei zijn wij naar Londen geweest. Ook dit is alweer een hele poos geleden, maar maak je niet druk: volgens mij zijn alle dingen behalve de tijdschriften nog steeds verkrijgbaar.

Van links naar rechts:

* Blauwe sandaaltjes van Ruby Brown (prijs onbekend)
* Zilveren sandaaltjes van Chival (prijs onbekend)
*Dorothy Perkins tas die gratis bij de Cosmopolitan van juni zat
* Blauwe pyjama trui van de Primark (5 pond)
* Bloemetjes rokje van de Primark (5 pond)
* Cupcake tas van de Primark (1 pond)
* Grijs hemdje en bloemetjes hemdje van de Primark (twee voor 4 pond)
* 10 zilverkleurige armbanden (1,50 pond)
* Setje van vijf haarbandjes in de kleuren zilver, goud, wit, zwart en bruin van de Primark ( 1,50 pond)
* Rok met strand-print van de Primark (12 pond)
* Meidenmagazine nr 05 met gratis armbandjes (niet in Londen gekocht)
* Bloemen blousje van de H&M (7 pond)

Ik heb de bonnetjes niet bewaard, dus de prijsjes kunnen iets afwijken.

Xx Ella

2 juli 2011

Shoplog Action

Begin deze week ben ik weer eens naar de action gegaan om te kijken of ze nog leuke koopjes en dingetjes voor de vakantie hadden.
Als eerste kocht ik enkele pakjes van de welbekende neusstrips. Ik heb nu al een heleboel merken uitgeprobeert en ik vind ze of bestwel prijzig, of ik vind ze maar matig werken. De neusstrips van de action lees ik altijd goede verhalen over en voor de prijs hoef je het niet te laten, dus nam ik gelijk maar vier pakjes mee.

Ook kocht ik twee paar oorbellen. Het zijn van die schelpachtige cirkels met een printje erop. Ze zijn erg dun en achter het haakje zit geen sluitinkje, maar ik vond ze wel grappig en voor 0.49 cent zie ik wel of ik ze ga dragen of niet. De ene heeft een groen/gele achtergrond en een print van een vlinder en de andere heeft een neutrale achtergrond met zwarte krullen erop.

Bij de beauty afdeling kocht ik ook nog een verpakking met daarin twee verwarmende maskers. Ik vind warme maskers meestal erg fijn en in de vakantie vind ik het wel leuk om mijn gezicht zo af en toe een extraatje te geven. In principe is de verpakking voor twee keer, maar het zou me niks verbazen als je hem ook vier keer kunt gebruiken. Dit masker kostte 0.79 cent.

Als laatste kocht ik een superschattige ministijltang. Hij heeft een heel mooi babyblauw kleurtje en is superklein en licht dus heel gemakkelijk om mee op reis te nemen. Ze hebben hem ook nog in het zwart en volgens enkele beautyblogs ooknog in het roze, maar die heb ik zelf niet gezien. Deze kostte maar 2.50 dus ik kon hem niet laten liggen ;)

Dit waren mijn aankopen van deze keer. Ik ben er heel erg blij mee en ga er lekker van genieten in de vakantie. Kopen jullie ook wel eens bij de action? of vinden jullie dat de spullen niet zo'n goeie qualitiet hebben?

Xx-Bella
 
Web Analytics